Hur man löser ett direktbyte relativt smärtfritt

Tyvärr kan det ta flera år att få till det där lägenhetsbytet man så gärna vill göra. Speciellt om man bor i en större stad med lång bostadskö. När man hittar en lägenhet man verkligen vill ha så är det ju långt ifrån säkert att motparten är lika intresserad. Och så kan det hålla på i vad som kan kännas som en evighet. Men ofta löser det sig till slut. Du hittar en lägenhet du vill ha och den som bor där vill ha din bostad. Perfekt. Känslan av lycka är total när det äntligen blir av. Nu gäller det bara att ansöka om själva lägenhetsbytet hos bovärdarna. Och då kommer ofta nästa motgång. Tre månaders handläggningstid är standard. Vad är det som tar tre månader? Ett byte är ju ingenting som staden stockholm har flyttfirmor och en fastighetsägare tjänar några pengar på så rent krasst är det tyvärr det som är anledningen. Har man extra otur så sätter sig även någon av fastighetsägarna emot bytet. Det är dock inget som dem egentligen kan göra, så om det händer så kontaktar man hyresgästföreningen. Allt lugnt.

Äntligen

 När bytet äntligen har gått igenom och du har fått ett flyttdatum som antagligen ligger ett par månader fram i tiden så är det dags att börja planera flytten. Det är inget att vänta på. Någonting som man definitivt ska ta hjälp av är en flyttfirma. När man byter lägenhet med en motpart så blir det ju att båda flyttar på samma dag vilket kan leda till att det blir rörigt. Därför är det extra bra med flyttfirma stockholm. Då kan dem komma och tömma din lägenhet på morgonen och sedan kan den du bytt med flytta in alla sina saker i din numera tomma lägenhet. Nu är din nya lägenhet tom och du kan din flyttfirma börja lasta in alla dina saker i den. Det blir väldigt rörigt om båda ska flytta med flyttfirma stockholm samtidigt så det är skönt om i alla fall en lägenhet är tom.

Boka flyttfirma tidigt

 Som sagt så är det viktigt att planera flytten tidigt. Och tid har du gott om när det gäller ett byte. Ring och boka en flyttfirma det första du gör. Ni kommer med största säkerhet göra bytet vid ett månadsskifte och då kan många flyttfirmor vara fullbokade. Så för att vara säker så ska du vara tidigt ute. Välj en flyttfirma som passar just din flytt. Du kanske till och med vill få ut dina saker en dag innan flytten så att den du byter med kan flytta in tidigt på morgonen. Kolla upp det går att lösa med flyttfirman. Packa allt ordentligt och allt kommer gå bra!